Bozkır'da 3. Hafızlık İcazet töreni gerçekleştirildi.


Konya'nın Bozkır İlçesinde Bozkır Müftülüğü ve Bozkır İmam Hatip Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER) tarafından ortaklaşa 3. Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.




Etkinlik Bozkır İmam Hatip Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER) tarafından yapımı gerçekleştirilen ve kullanımının ücretsiz olarak Bozkır Müftülüğüne devredildiği Bimder Erkek Kur'an Kursunun açılışıyla gerçekleştirildi.

Bozkır Bimder Erkek Yurdu bahçesinde gerçekleştirilen açılış programında Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet ve Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

Bozkır Bimder Erkek Yurdunun açılış kurdalesinin Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu , Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet ve Bimder Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Görür tarafından kesilmesiyle açılış programına katılan heyet yurdu gezerek yurt hakkında kapsamlı bilgiler aldı.

Yurt açılışı sonrasında Hafızlığını tamamlayan 10 hafız ve 3 hafizenin katılımıyla Mehteran eşliğinde Bozkır Anıt Meydanında gerçekleştirilecek olan Hafızlık İcazet programına geçildi.

Bozkır Anıt Meydanında gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı, Kur'an-ı  Kerim Tilaveti ve Bozkır Bimder Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Görür, Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet, Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar ve Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun protokol konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

İlçede faaliyet gösteren Tevfik Bilge Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Hz. Aişe Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığa geçen 10 hafız ve 3 hafizeye hafızlık icazet belgelerini Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu verdi.

Bozkır Anıt Meydanında gerçekleştirilen programa Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar,Bozkır Belediye Başkan Vekili  Hasan Özcan, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet, komşu ilçelerin ilçe müftüleri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu sene Bozkır ilçesinde üçüncüsü düzenlenen Hafızlık İcazet programında hafızlığını tamamlayan Ali Göksu (Kovanlık), Hamza Şen (Baybağan), Erdoğan Doğan (Ayvalca), Osman Lale (Manavgat), Ramazan Gözet (Ulupınar), Ali Çiçek (Küçükhisarlık), M.Ali Güney (Kuzören), Ömer Doksan (Hadim), Abdurrahman Doğan (Yeniköy), Ebubekir Kesek (Konya), Gamze Sayar (Sorkun), Durdane Çakan (Karayahya) ve Dudu Yiğit (Işıklar) Hafızlık belgelerini aldı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.