İlahiyatçı Yazar Döngeloğlu Bozkır’da Kuran ve Sünnet Bütünlüğünü anlattı.


Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Bimder) tarafından belirli zaman aralıklarında düzenlenen halk sohbetlerinin bu seferki konuğu Ömer Döngeloğlu oldu.



Bozkır Belediye Başkanlığı düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bimder derneğinin yönetim kurulu başkanı Mehmet Görür "İlçemiz Bozkır'a hizmet eden derneğimizin belirli peryotlarla gerçekleştirmiş olduğu halk sohbetlerinden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Geçtiğimiz aylarda başarılı öğrencilerimizi Umre ile ödüllendiğimiz Umre ziyaretinde Döngeloğlu hocamızla kutsal beldelerde karşılaşıp ilçemize davet etmiştik. Sağ olsun hocamızda bizleri kırmayarak ilçemiz Bozkır'da "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü"  konusunda söyleşi için ilçemize geldi.

Derneğimizin tüm etkinliklerinde bizleri yalnız bırakmayan Bozkır halkımıza teşekkür ederiz" dedi.

Etkinlikte "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü"  konusunda söyleşi gerçekleştiren Ömer Döngeloğlu "Bozkır ilçemizde ikinci kez Bozkırlı hemşehrilerimizle buluşmaktan memnuniyet duyuyorum.

Günümüzde bir takım insanlar bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde şer guruplarına hizmet ederek Kuran varken Sünnete ne gerek var diyen insanlar türedi. Kuran ve Sünnet bir bütündür ayrı olarak düşünülemez. Peygamberimiz Veda hutbesinde sizlere sımsıkı sarılmak için Kuranı ve Sünnetimi bırakıyorum dedi. Bu bilinçle Müslümanın hareket etmesi gerekmektedir" dedi.

Etkinliğe Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet, Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Özgür Tunç,  Ak Parti Bozkır ilçe Başkanı Kadir Güven, Diyanet-Sen Konya Şubesi Başkanı Ali Koç, Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk, Bozkır Kurum ve Kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.