Bozkır’ın İkinci genç hafızı ödüllendirildi.


​​Konya'nın Bozkır ilçesinde İlçe Müftülüğü ve Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Bimder)'in ortaklaşa yürüttüğü hafızlık projesi ikinci meyvesini verdi.

Geçtiğimiz senelerde Bozkır ilçesine bağlı Sogucak mahallesinden ilçe merkezine taşınan Ayyıldız ailesinin çocuklarına ilçede yürütülen Hafızlık projesi ile sahip çıkan İlçe Müftülüğü ve Bimder sivil toplum kuruluşu kısa zamanda hem okul eğitimini gören hem de hafızlık eğitimi alan Mehmet Ayyıldız'ın hafız olmasını sağladı.

Bozkır ilçesinde yürütülen hafızlık projesinin ilk hafızı olan Halit Ayyıldız'dan sonra yine kardeşi Mehmet Ayyıldız'ın hafız olmasından dolayı Bozkır ilçe Mütfütülüğünde genç hafız ilçe Müftüsü Seyit Böğet, Bozkır Bimder Derneği Yönetim Kurulu Mehmet Görür ve Dernek yönetimi tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. 

Ödül töreninde çok duygulandığını belirten ilçenin ilk genç hafızı Mehmet Ayyıldız yaptığı konuşmada "Sogucak Ortaokulunda okurken ailemin Bozkır ilçe merkezine taşınması sonrasında Bozkır Merkez Atatürk Ortaokuluna kayıtımı yaptırdım.  İlçeye geldiğimiz günden sonra eğitim anlamında Bozkır İlçe müftülüğü ve Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği(Bimder) bizlere her konuda destekçi oldu. Bizlere yapmış oldukları desteklerin gereği olarak bizlerde hem okulumuzu okurken hem de hafızlığa çalıştık Allaha şükürler olsun ki hocalarımızın destekleri ile de başarılı olduk. Öğrenci arkadaşlarımıza tavsiyem istedikten sonra herkes başarılı olabilir teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Seyit Böğet yaptığı açıklamada "İlçemizde faaliyet gösteren Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği(Bimder) ile birlikte Elhamdülillah ilk hafızlasrımızı çıkardık.  Bu bir meyvedir. Bundan sonraki gayretimiz bu hafızların arkasının gelmesidir.

Hem erkeklerde hem de kızlarda hedef artık hafızlık taç giyme törenleri yapmaktır. Bozkır'da fetret devrini yaşayan hafızlık sistemi yeniden canlanmaya başladı. Rabbim sonuna kadar bizleri ve tüm emeği geçenleri muavvaf eylesin" dedi.

Bimder Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Görürse İlçede yürütülen proje kapsamında hafızların çıkmasından dolayı mutlu olduklarını ve özellikle iki kardeşin büyük bir başarı göstermesinden memnun olduklarını belirtti. Görür nasipse bu sene yedi hafız daha çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. 





Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.