22 Şubat'ta Bozkır Alimleri Tanıyor Sempozyumu Başlıyor.

22 Şubat'ta Bozkır Bimder ile Bozkır İlçe Müftülüğünün ortaklaşa yürütmüş olduğu Bozkır Alimleri Tanıyor Sempozyumu başlıyor.

 

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği (BİMDER), "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Alimlerini Araştırıyor" projesi kapsamında ilçede yetişmiş Tevfik Bilge ve Ali Güzeldülger'in hayatlarını araştıran öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalarında sunumu ve genel olarak ilçeye hizmet etmiş Ayn-ı Vahid Tevfik (Bilge) Efendi  ve Müftü Ali Efendi (Güzeldülger)'in hayatlarının aktarılacağı sempozyum 22 Şubat'ta ilçemiz Bozkır'da gerçekleştirilecek. 

 

 

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği Başkanı Mehmet Görür, yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı genç nesillerin geçmişte bu topraklara hizmet etmiş alimleri tanıyabilmeleri için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

Proje kapsamında bu yıl Tevfik Bilge ve Ali Güzeldülger'in hayatlarının araştırılacağını belirten Görür, şunları kaydetti:


"Elde edilen bilgiler ışığında güzel bir eser meydana getirilecek. BİMDER bundan sonraki senelerde de Bozkır'da yetişmiş tüm alimlerin yaşamları ve hizmetlerinin gün yüzüne çıkartılması için bu şekilde araştırma yarışmalarını gelenekselleştirecek. Bu yarışmalar vesilesi ile tarihimizle yarınlarımız arasında köprü kurulmuş olacak. Yarışma sonucu ve ödül töreni 22 Şubat 2016'ta gerçekleştirilecek tüm halkımızı sempozyumumuza bekliyoruz." dedi. 


 
Bozkır Alimlerini Tanıyor sempozyumunda konuşmacı olarak; Mustafa Çınar (Emekli Vaiz), Abdulkadir Taşan  (Emekli Müftü), Abdullah Güzeldülger Tmsf 1.Daire Başkanı) ve Hayrullah Uçar (Eski Yalıhüyük Bld. Başkanı) katılacak. 

22.02.2015 Saat:14:00'de Bozkır yeni Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilecek olan Sempozyumda Saat:12:30 -14:00 arasında da katılımcılara yemek ikramında bulunulacak. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.