“Sabırla ve namazla Allah’tan yardım dileme” vakti


ABD Şeytanı ve işbirlikçilerinin kuzey Suriye'de Türkiye ve İslâm ümmeti aleyhine kurduğu tuzakları bozmaya yönelik Afrin Harekâtının başarıyla sonuçlanması için yürekten dua ediyoruz.

Şeytana, İslâm düşmanlarına ve şer odaklara karşı, "Sabırla ve namazla Allah'tan yardım dileyiniz" (Bakara, 45, 153) emri gereği, 'direniş ve mücadele bilinci' demek olan sabırla (cihadla) ve bir 'tevhid eylemi' olan namazla Allah'tan yardım dilemenin tam vakti olduğuna inanıyoruz.

Kur'ân-ı Kerîm'in müjdelediği üzere, "…Şeytanın taraftarları kesinlikle kaybedecekler. …Allah'a ve peygamberine düşman olanlar aşağıların aşağısı olacaklar. …Allah ve peygamberleri (ve O'na iman edenler) ise mutlaka galip geleceklerdir…" (Mücadele, 19-21)

Ancak, İslâm düşmanları karşısında bizim galip gelebilmemiz; şeytana, nefse, haramlara ve zorluklara karşı direniş (sabır) göstererek ve Allah'a ibadet ve itaatin bütün biçimlerini kendinde toplayan namazıgereği gibi ikâme ederekmutlak güç ve kudret sahibi olan Rabbimizden yardım dilememize bağlıdır.

Öyleyse, insanımızı, özellikle de gençliğimizi şeytanî ayartı ve haramlardan (fahşâve münker'den) alıkoyacak en temel ve en kuşatıcı ibadet olan namazı (Ankebût, 45) sevdirmeli ve yaygınlaştırmalıyız.

Bu bağlamda, okullarımızın yarıyıl tatiline girmesini değerlendirerek namaz ve diğer temel İslâmî konuları merkeze alan okuma ve yarışma kampanyaları ile kamp çalışmaları organize eden kurum ve kuruluşlarımızı kendi adıma ve "Namaz Gönüllüleri Platformu" adına kutluyor, diğer kardeşlerimize de örnek olması bakımından bu çalışmaların bir kısmına burada yer veriyoruz:

BİMDER'in (Bozkır İmam-Hatip Mezunlar Derneği) "Namaz Cennetin Anahtarıdır" başlığı altında düzenlediği Namaz Yarışması Konya'nın Bozkır, Taşkent, Ahırlı, Yalıhüyük, Hadim ilçelerinde beş kategoride yapılıyor: İlkokul için Necla Günay'ın "Biricik İbadetim Namaz", ortaokul için Nureddin Yıldız'ın "Namaz Muhasebesi", lise için Abdullah Yıldız'ın "Namaz Bir Tevhid Eylemi", üniversite için Osman Ersan'ın "Gözümün Nuru Namaz", halk için Ali Akpınar'ın "Namazın Anlaşılması" kitapları seçilmiş.

Gaziantep Genç İHH'nın lise öğrencileri için düzenlediği Kitap Tahlili programı, Abdullah Yıldız'ın "Yusuf'un Üç Gömleği" ve "Minberin Sırrı - Selahaddin Eyyubi" kitapları üzerinden yapıldı.

Kardeşlik ve Birlik Derneği'nin (kardeslikbirlik) Türkiye genelinde lise öğrencilerine yönelik olarak "Kudüs Yeni Selahaddinler Bekler" başlığı ve "Tatilde Oku – Anla – Yarış – Kazan" duyurusu ile düzenlediği yarışma, Abdullah Yıldız'ın "Minberin Sırrı - Selahaddin Eyyûbî" kitabı üzerinden yapılacak.

TÜGVA Mersin şubesi (www tugvamersin org) ile Yeni Nesil Vakfı'nın birlikte düzenlediği Kitap Okuma Yarışması da lise kategorisinde ve Abdullah Yıldız'ın "Namaz Bir Tevhid Eylemi" kitabı üzerinden gerçekleştiriliyor.

Genç AYSİT (Anadolu Yakası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu) tarafından İstanbul-Kartal-Soğanlık'ta üniversite ve lise öğrencilerine yönelik olarak "HUVE"başlığı altında düzenlenen iki günlük yarıyıl kampının konuşmacıları ve konuları şöyle: Ömer Miraç Yaman, "Açık Seçik Konuşmalar"; Firuzan Çetin, "HUVE"; Abdullah Yıldız, "Örnek ve Önder Hz. Peygamber"; Abdullah Sabit Tuna, "Hayatın Tadını Çıkar"; M. Lütfi Arslan, "Dünya Bizi Bekliyor"; Osman Süngü, "Rabbani Yol ve Sünnetullah"; Müjdat Uluçam, "Din ve Kültür İlişkisi".

İstanbul Genç Davetçiler'in (www gencdavetciler org) Şubat-Mart ayını kapsayan "Davet Akademi" programının konuşmacıları ve konuları da şöyle: Abdulvahap Ekinci, "Davetçiye Notlar"; Abdullah Yıldız, "Cami Merkezli Gençlik ve Davet"; Ramazan Kayan, "Nebevî Bir Eylem: Dâvet"; Muhammed İkbal Köseoğlu, "Tebliğ ve Davet Metodları"; Ebû Eymen, "Beytü'l-Makdis Davetçileri"; Adem Ergül, "Davetçiler İçin Şahsiyet Dili ve Geliştiren Liderlik"; Muhammed Emin Yıldırım, "Bir Davetçi Olarak Hz. Peygamber (s.a)".

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak Ensar Vakfı ile işbirliği halinde bütün Türkiye sathında ve tüm okullarımızda düzenlediğimiz "Namaz Bilinci"seminerlerimiz ise doludizgin devam ediyor.

İnancımız o ki, namazdan güç alarak şeytana, şer odaklara ve haramlara karşı sabırla ve kararlılıkla direnebilen bir nesle geleceğimizi güvenle emanet edebiliriz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.