Yaz Kurslarında Bozkır’da Patlama


​Yaz kurslarının başlamasıyla birlikte İlçe Müftü Vekili Ahmet Dinç ve Bimder Başkanı Mehmet Görür gazetemiz Bozkır Postasını ziyarete geldiler. İlçe Müftü Vekili Ahmet Dinç gazetemize şu açıklamada bulundu: "Yaz Kuran Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığımızın olmazsa olmazlarından biridir. Bu sebeple İlçemiz bünyesinde açtığımız ve gündüzlü olarak eğitim veren 100'e yakın Yaz Kur'an Kursumuz, Bimder'le ortaklaşa ilçe merkezinde yatılı olarak açtığımız 4 adet kursumuz vardır.

 Bu kurslarımızda inşallah kış ve bahar süresince okul sıralarında yorulan minik yavrularımız ve gençlerimiz yaz mevsiminde camilerimizin serin gölgesi ve huzur veren atmosferinde hem dinlenecek, hem de dinimizin esası Kur'anımızdan, onun güzel öğretilerinden ve ahlaki öğütlerinden faydalanarak öz kimliklerini oluşturmuş olacaklar. 


Şu kadarı var ki, camilerimiz bünyesinde çok fazla sayıdaki öğrencimize ulaşmak mümkün olmuyordu. Bazen de kalabalık mahallelerimizden gelen talepleri yeterince karşılayamamaktan mahzun oluyorduk. İlçe Müftülüğümüz ve Bimder Yönetim Kurulunun yaptığı istişareler neticesinde bu taleplere cevap verebilecek bir çözüme ulaşmış olduk. Biz kurum olarak üzerimize düşenleri yapalım dedik. Bimder de bu hizmetin maddi külfetini biz omuzlayalım, dedi. Bu dayanışmayla Bozkır'da yine bir ilke imza atarak bu hizmeti başlatmış olduk. Rabbim niyetimizde hepimizi muvaffak kılsın. Ben, gazeteniz aracılığıyla en ücra köy ve mahallelerimizde bu hizmetin yükünü çeken din görevlilerimize ve bizimle bu yükü birlikte omuzlayan Bimder'e ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyor ve işlerinde kolaylıklar diliyorum. Bütün öğrencilerimize de "Kurslarımıza hoş geldiniz, diyorum."

BİMDER Başkanı Mehmet Görür ise gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Müftülüğümüzle yaptığımız istişare sonucun da böyle güzel bir hizmetin içinde yer almak istedik. İlçe merkezimizde 4 ayrı yerde; biri kız, üçü erkek yatılı kurs şeklindedir. Bu kurslardan ikisi kendi bünyemizdeki binalarda, diğer ikisi de İlçe Milli Eğitimimizin Müftülüğümüze tahsisiyle bizlere verilen binalardadır. Bu kurslarımızda 120 kız öğrencimiz ve 130 erkek öğrencimizin barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçları derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Derneğimiz bu öğrencilerimizin bütün giderlerini şimdiye kadar olduğu gibi, şimdi de yine hayırsever halkımızın destekleriyle temin etmektedir." 


Öte yandan gazetemizi ziyaret eden İlçe Müftü Vekili Ahmet Dinç ve Bimder Başkanı Mehmet Görür gazetemizden ayrılmadan önce: "Müftülüğümüz ve Bimder'in ortaklaşa yatılı yaz kursları için şehrimizin girişinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı Erkek Pansiyonu ve Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Pansiyonu binalarını bize tahsis eden başta İlçe Kaymakamımız Mustafa Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Koç, okul müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ayrıca yaz kurslarıyla ilgili bu açıklamamıza genişçe yer veren Bozkır Postası Gazetesi ve çalışanlarına da şükranlarımızı sunarız" diyerek gazetemizden ayrıldılar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.