BiMDER’de ödüllü yaz kursu sona erdi


​Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği BiMDER tarafından açılan yaz kurslar geçtiğimiz hafta Perşembe günü son buldu. Sabah kahvaltısında bir araya gelen öğrencilerin o pırıl pırıl bakışları ve aldıkları dini terbiyeleri yüzlerine yansıdığı gözlerimizden kaçmadı.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte BiMDER kendi binalarında yatılı olarak ödüllü yaz Kur'an Kursu açmıştı.  Yaz Kur'an Kursunun kapanışı ise 20 Ağustos 2015 Perşembe günü tamamlandı. Gazetemiz Bozkır Postası muhabirinin de katıldığı kapanış programında o çocukların cıvıl cıvıl ve pırıl pırıl bakışları gazetemiz muhabirini ve katılanları duygulandırdı. Onların dini bilgilerini ancak o yaşta tam anlamıyla öğrendiklerinin kalıcı olduğu da konuşuldu.

Yaz Kur'an Kurslarına BiMDER kendi binasında kız ve erkek olmak üzere bu yıl yatılı olarak 80 öğrenciye hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıkları görüldü. BiMDER Başkanı Mehmet Görür sabah kahvaltısında yaptığı konuşmasında öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Başkan Görür: "Bu yıl yaz kursunda farklı bir metod deneyerek öğrencilerimizin daha başarılı olmalarını sağladık. Bu metodu ise, öncelikle öğrencilerin devamını sağlamak ve kursun bitimine yakın zamanda öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim-i yüzünden, ezber ve temel bilgilerden olmak üzere sınav yaptık. Bu sınavda her gruptan dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyelerimizi bugün burada takdim edeceğiz. Gelecek yıl inşallah bu hediyelerimizi daha da zengin olarak vereceğiz. Amacımız hediyeden ziyade öğrencilerimize dinimizi tam anlamıyla öğretmektir" dedi.

Daha sonra Başkan Mehmet Görür öğrencilerin kendilerine de bir konuşma yaparak şu mesajları verdi: "Sevgili öğrencilerimiz yaz kursuna aralıksız devam ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Siz sevgili öğrencilerimizden BiMDER yönetimi olarak bizler oldukça memnunuz. Allah'a şükürler olsun hepiniz rahat bir şekilde Kur'an-ı Kerim-i okuyorsunuz. İnşallah gelecek yıl siz gençlerle burada bu yıl olduğu gibi yine yatılı olarak devam edeceğiz. Sizlere şimdiden okullarınızda da üstün başarı dileklerimi sunuyorum. Bu kapı sizlere olduğu gibi tüm öğrencilerimize her zaman açıktır. Ne zaman isterseniz isteyin hiç çekinmeden, utanmadan ve sıkılmadan buraya gelerek sorunlarınızı ve proplemlerinizi söyleyebilirsiniz. Bizler sizler için varız ve buradayız" diyen Başkan Görür'ün konuşmaları da hem öğrencileri, hem katılanları duygulandırdı.

BiMDER'in yaz kurslarına devam eden öğrencilere hediyeleri verilmek üzere, öğrencilerle birlikte sabah kahvaltısı yapan ilçemiz Müftüsü Seyit Böğet ile ilçe Vaizi Mehmet Torun ve Emekli Öğretmenlerden Mehmet Turan katıldı. Turan, yaz boyunca BiMDER'de de öğrencilere Kur'an-ı Kerim dersleri verdiği öğrenildi.

İlçe Müftüsü Seyit Böğet katıldığı sabah kahvaltısında yaz kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere dönük bir konuşma yaptı. Böğet yaptığı konuşmasında: "Öncelikle sizlere bu hizmeti veren BiMDER yönetiminden Allah razı olsun dileklerimi sunarken, kendilerini gönülden kutluyorum. Sevgili öğrenciler, burada aldığınız bilgiler ileride sizin başka başka yerlerde alacağınız bilgilerin bir alt yapısını oluşturmaktadır. Örneğin ben ilkokul çağımda aldığım dini bilgilerim sonraki aldığım dini bilgilerimden daha kalıcı olduğunu sizlere belirtmek isterim. Bildiğiniz gibi günümüz teknoloji günü oldu. Bilgisayar olsun, cep telefonları olsun sizin gibi gençleri çok ama çok meşgul ediyor. Sizlerden tek ricam bu tür teknolojilerden uzak durun. Öğrenin ama zamanınızın çoğunluğunu bu teknolojilerden uzak tutun. Belirli günlerde ve saatlerde zamanınızı ayırın. Her gün saatlerce televizyon, bilgisayar ve cep telefonunda vaktinizi harcamayın ve beyninizi buralarda boşu boşuna yormayınız" ifadelerinde bulundu.

Yapılan bu konuşmaların ardından BiMDER tarafından yatılı olarak gerçekleştirilen ve A-B-C-D grubu olarak dört gruptan oluşan öğrencilere yaz kurslarının sonunda dereceye girenlerden grubunda birinci olanlara bisiklet, ikinci olanlara gram altın ve üçüncü olanlara da empe3 çalar hediye edildi. Öğrencilere hediyeleri ise, ilçe Müftüsü Seyit Böğet ile BiMDER Başkanı Mehmet Görür tarafından verildi.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.