Bimder'den İmam Hatip Ögrencilerine Dershane


Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Bozkır İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda BİMDER (Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) tarafından gerçekleştirilen toplantıda, yeni hayata geçirilen proje hakkında bilgi verildi.


BİMDER başkanı Mehmet GÖRÜR konuşmasında;


40.000 tl.’ye mal olacak bu projemize maddi ve manevi destek veren tüm hemşerilerimize Teşekkür etmek istiyorum. Proje’nin başlangıç tarihi 29.09.2012 Cumartesi günü başlayıp, üniversite sınavına kadar devam edecek olan üniversiteye hazırlık kursunda lise 4’den bir sınıf, çoğunluğu 3. Sınıf olmak üzere ikinci ve üçüncü sınıfların karışımı bir sınıf oluşturulmuştur. Kurulan bu iki sınıfta toplam 56 öğrencimiz kurs görmeye başlamıştır. Başlayan kurslarda haftalık toplam ders saati 13 saat olup, Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Fen Bilimleri dallarında Konya’dan gelen öğretmenlerimiz tarafından eğitim verilecek. Proje’de öğrenci seçiminde not ortalaması dikkate alınarak okulumuz idarecileri ile beraber gerçekleştirmiş. Bu proje hatır ve gönül projesi olmayacak. Hakkı olan öğrencinin projesi olacak. Başlayan kurslarda eğitim alacak öğrenciler sadece Bozkır İmam Hatip Lisesi öğrencileri faydalanabilecektir. “ şeklinde konuştu

Katılımlarından dolayı başta Bozkır Kaymakamı Mustafa KOÇ, Bozkırlılar Vakfını temsilen Mehmet ÖZAKAN ve Bayram ARI, Kuveyt Türk İçanadaolu bölge müdürü Bilal GÖKSU ve bu projeye gönül veren kardeşlerimize, okulumuz idareci ve öğretmenlerine, eski İmam Hatip derneği (İmam hatip Açma ve Yaşatma derneği) üyelerine, yöneticilerine ve katılan imam arkadaşlarıma, dernek yönetimimize teşekkür eden GÖRÜR, Bu projemizin okulumuza ve Bozkırımıza hayırlar getirmesini dilerim dedi.

BİMDER başkanı görür hedeflerini sıraladı ;

Hedefler

1 – Okulumuzdaki öğrenciler arasında tatlı bir rekabet oluşturmak

2 – Bozkır İmam Hatip lisemizi Bozkırımızdaki okullar arasında en üst seviyeye getirebilmek

3 – Bozkır İmam Hatip Lisemizdeki öğrencilerimizi Konya’daki özel liselerle yarışabilir seviyeye getirmek

4 - Okulumuzdaki öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere balı gençler olarak yetiştirmek

5 – Okulumuzdaki Üniversite sınavlarını kazanma oranını yükseltmek

Kaynak: Bozkır Gündem Gazetesi

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.