BİMDER; DEN KINAMA MESAJI;

Müslümanlara ve Peygamber Efendimize hakaret içeren filmi protesto eden Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BİMDER) tarafından bir açıklama yapıldı.


Bimder Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Başkan Mehmet GÖRÜR , ABD'nin ve batının Müslümanlara hakaret içeren filme sessiz kaldığına dikkat çekti. ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin İslam'ın kutsallarına karşı sürekli hakaret ve tahriklerin özgür ülkeleri olduğunu belirten GÖRÜR, bu filmin yapımcı finansörlerinden birisinin Kur'an yakmaya yeltenen Papaz Terry Jones, bir diğerinin Yahudi Sam Bacile ile bir başkasının ise Mısırlı Kıpti Morris Sadek olduğunu vurguladı. İslam'a ve kutsallarına yapılan hiçbir hakaretin cevapsız kalmayacağını kaydeden Mehmet GÖRÜR, "Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. ABD'deki bu İslam karşıtı hareket binlerce Müslüman'ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki, İslam'a ve Hz. Muhammed (S.A.V)'e yöneltilen hiç bir hakaret cevapsız kalmayacaktır. Yaşanan kaosun sorumlusu Amerikadır!


Filmde İslam'ın savaş dini olarak tanıtıldığını belirten GÖRÜR, Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları ise, İslam'a ve Peygamber'ine yapılan saygısızlığı azaltmadığını gösterdiğini söyledi. GÖRÜR, bunun en önemli kanıtının ise İstanbul'da yapılan 'Diyalog Çalıştayı' olduğunu vurguladı. Çalıştay'a çok sayıda diyalogcu, Hıristiyan ve Yahudi din adamı katıldığını belirten GÖRÜR, buna karşılık Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v)’e hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokulduğunu dile getirdi. Hıristiyan ve Yahudi dünyasının her gün bir yeni skandallara imza attığına dikkat çeken Mehmet GÖRÜR, "Camilerde içkili balolar veriliyor, Peygamber efendimiz (S.A.V)'e hakaret içeren çirkin karikatürler çiziliyor, başörtülü kadınların fotoğrafları potansiyel suçlu gibi duvarlara asılıyor, "Ezan"a izin verilmiyor, Müslümanlara karşı utanç duvarları örülüyor, "sünnet" yasaklanıyor ve Arakan da olduğu gibi Müslümanlar katliama uğruyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de Âlemlere Rahmet olarak gönderilen, şefkat ve merhamet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) efendimize karşı sistemli bir karalama kampanyası yürütülüyor. Kuvveti üstün tutan anlayışın temsilcisi olan tek kutuplu dünya düzeni küresel emperyalizm, insanlar arasında kin ve düşmanlığı yayarak hayatiyetini devam ettirmeye çalışıyor. 'Şeytan Ayetleri', karikatür krizi, Afganistan'da yüzlerce Kur'an-ı Kerim'in yakılması, şimdi de "Müslümanların Masumiyeti" adlı film, Müslümanlara doğrudan hakareti içeren provakatif, aşağılık ve art niyetli çalışmalardır.

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BİMDER) Yönetimi olarak bu olayları çok çirkin buluyoruz ve tüm camiamız ve müslümanlar adına şiddetle kınıyoruz.
Peygamber Efendimize sahip çıkmak amacı ile camiamız içerisinde selavat kampanyası başlatmış durumdayız. Çok kısa sürede milyonlarca selavata ulaşacağımızdan eminim siz hemşehrilerimizide bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum her müslüman en az beş yüz (500) selavatla kampanyamıza destek olmanızı sizlerden istirham ediyorum.

Hafız Mehmet GÖRÜR BİMDER BAŞKANI

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.